zonnebrand-titaniumdioxide-maria-akerberg

Bescherm jezelf met kleding en gezond verstand tegen te veel zon en completeer met een veilig zonnebrandproduct!

Wanneer je langere tijd in de zon door gaat brengen, is het een goed idee om beschermende kleding, een hoed of pet en een zonnebril te dragen. Voor de onbeschermde delen van de huid is het belangrijk om een zonnebrandproduct te gebruiken, zoals een crème of een olie.

Kies je voor chemische of fysische zonbescherming?

Veel zonnebrandproducten maken gebruik van fysische zonnefilters, maar helaas wordt er nog veel vaker gekozen voor een chemische variant. Chemische zonnefilters zijn bewezen slecht voor het milieu en worden opgeslagen in onze lichaamsvloeistoffen en organen (!). Dit in tegenstelling tot fysische zonnefilters die als een laagje op de huid liggen.

MARIA ÅKERBERG raadt je aan te kiezen voor fysische zonnefilters. Onze zonbescherming bevat het ingrediënt Titaandioxide, dat als een laagje op de huid ligt en dat de uv-stalen van de zon als een soort spiegel weerkaatst. Het is geclassificeerd als een veilig ingrediënt dat niet allergeen of hormoonverstorend is en dat geen negatief effect heeft op in het water levende organismen.

Het is bovendien een zonnefilter dat aangeeft wanneer het tijd is om de huid opnieuw in te smeren. Zodra de huid wat rood wordt is het tijd om in de schaduw te gaan zitten of meer zonnebrandcrème aan te brengen. In de zomer zweet je en zwem je waardoor je zonbescherming verdwijnt. Een goede vuistregel is dan om je iedere twee uur opnieuw in te smeren. Wees niet te zuinig met het aanbrengen van de crème, hoe meer je hebt aangebracht, hoe hoger de bescherming. Voor het hele lichaam heb je ongeveer 50 ml nodig!

Titaandioxide is ook geschikt voor kinderen, maar voor baby’s en kinderen onder de drie jaar is het belangrijk dat ze direct zonlicht vermijden.

Wanneer je het advies hierboven volgt, loop je niet het risico om misleid te worden door spookverhalen over de zon en zonbescherming.

BRON: MARIA ÅKERBERG