Voorvechter van natuurlijke schoonheid sinds 1995

”Met ieder natuurlijk product wil ik de wereld stap voor stap mooier maken.
Ik heb MARIA ÅKERBERG ooit opgericht omdat ik iets miste. Er was geen goede, eerlijke huidverzorging zonder synthetische shortcuts of concessies aan de kwaliteit van de producten. Ik wilde de natuurlijke schoonheid die we allemaal in ons hebben accentueren en daarvoor de inherente kracht van de natuur gebruiken. Dat was mijn motivatie toen ik in 1995 met ons bedrijf begon en dat is ook nu nog een van mijn meest belangrijke drijfveren. Het is een passie die zorgt dat ik altijd nieuwsgierig en alert blijf.

Optimaal gebruik maken van de dingen die we al hebben en van dat wat de natuur ons geeft, daar gaat het voor mij om. In onze huidige wereld is dat zowel een plicht als een recht. Kiezen voor de verkeerde huidverzorgingsproducten voel je niet alleen in je portemonnee, het gaat ook ten koste van je huid. En dan hebben we het nog niet eens over het milieu. Ik geloof dat iedereen recht heeft op een goede huidverzorging en het recht heeft te weten wat je koopt. Daarom worden onze producten alleen verkocht door professionals die weten waar ze het over hebben. Daarom wordt er in onze fabriek niets geproduceerd ten koste van iets of iemand anders, en zeker niet ten koste van de dieren. En daarom gebruiken we alleen ingrediënten die goed zijn voor zowel ons lichaam als voor onze planeet. Zo simpel is het.”

– Maria Åkerberg, oprichtster MARIA ÅKERBERG AB

Ondernemer van het jaar 2017 in Zweden

Voor Maria Åkerberg, oprichtster van het organische huidverzorgingsmerk MARIA ÅKERBERG, was 2017 een jaar waar ze veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Allereerst mocht zij zowel de lokale als de regionale onderscheiding “Entrepreneur van het jaar 2017” ontvangen én werd zij Dé Zweedse Ondernemer van het jaar 2017.