Wat is Psoriasis?

De naam van deze chronische ziekte komt van het Griekse woord psora, wat schurft, jeuk of huiduitslag betekent.

Psoriasis is een wijdverspreide ziekte die zich niet alleen maifesteert op de huid. Het is wat men noemt een systemische ziekte. Dit betekent dat er mogelijk verband tussen psoriasis en gewrichtsproblemen, darmstornissen, oogziekten en hart- en vaatziekten is.

De huid vertoont, door een overproductie van huidcellen, vorming van schilferige, erythemateuze plekken. Het kan overal op het lichaam voorkomen en hernieuwde aanvallen variatie in prevalentie van lichaam en intensiteit zijn zeer individueel.

Dit is een van de meest voorkomende ziekten in Zweden, met ongeveer 300.000 mensen die leven met psoriasis.

Psoriasis is moeilijk te diagnoticeren, omdat er geen specifieke wijze is waarop de diagnose wordt gesteld. Het is gebruikelijk dat bij een vermoeden van psoriasis de dermatologen de patiënt voor een langere periode gaan volgen. Als je vermoedt dat je psoriasis heeft, adviseren wij om je arts of dermatoloog te raadplegen voor de juiste diagnose.

Behandeling

Er bestaan geen behandeling die psoriasis kan genezen omdat men de oorzaak van de uitbraak niet kent. Vermoedelijke oorzaken kan het ontstaan zijn erfelijk en infecties. Psoriasis kan alleen verlicht worden, niet genezen.

Huidverzorging van MARIA ÅKERBERG is zeer geschikt om te gebruiken bij het verlichten van psoriasis. Aanbevolen wordt om de huid glad, zacht en gehydrateerd te houden om wondjes te voorkomen door een terugval.

MARIA ÅKERBERG bevat alleen natuurlijke ingrediënten die samenwerken met de huid in plaats van tegenwerken. De natuurlijke ingrediënten wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en beïnvloeden het onderliggende weefsel. MARIA ÅKERBERG streeft er naar om huidproblemen duurzaam en op een natuurlijke manier te bestrijden in plaats van alleen de problemen van het moment te vergemakkelijken.

Advies voor het gezicht

Gebruik huidverzorging voor jouw huidtype. Maak er een gewoonte van om 1-2 keer per week een peeling te gebruiken, bijvoorbeeld AHA & Jojoba Peeling en daarna te voeden met een Face Mask Moist. Houdt daarna de huid zacht en gehydrateerd met een gezichtsolie, aangepast aan het type huid en een geschikt crème. Onze oogcrème Eye Cream, is zeer geschikt voor het hele gebied rond het oog, zelfs indien op de oogleden psoriasis kan optreden.

Advies voor het gezicht

Scrub het lichaam 1-2 keer per week, in het bijzonder de kwetsbare gebieden. Salt Scrub Energy kan een goede optie zijn omdat het zout als een ontsmettingsmiddel werkt terwijl de verschillende oliën hydrateren. Smeer na het reinigen van het lichaam in met een lichaamsolie zoals Royal body Oil en hydrateer met Body Lotion. Zo houdt u de huid elastisch en gehydrateerd tijdens een uitbraak.

Advies bij vochtig Psoriasis

Zo nu en dan kunnen gevoelige gebieden vochtig aanvoelen en verweken. Gebruik verolgens alleen de Aloe Vera Barbadensis. Vermijd oliën en crèmes omdat deze de huid los kunnen maken en de toestand verergeren.

Advies voor de hoofdhuid

Gebruik 1-2 keer per week Scalp Scrub Intensive na het wassen van het haar met milde Hair & body Shampoo.
Scalp Scrub Intensive bevat AHA-zuur uit suiker dat dode huidcellen verwijderd op de hoofdhuid en lagen oplost. Bij terugval moet je je huid extra zacht houden met een lichaamspakking gedurende de nacht. Gebruik Body Balm White Chocolate op de hoofdhuid en was het de dag erna uit. Daarna Scalp Treatment Rosemary in het handdoekdroge haar en laat zitten tot de volgende wasbeurt.

Advies op maat

MARIA ÅKERBERG bevat alleen natuurlijke ingrediënten die samenwerken met de huid in plaats van tegenwerken. De natuurlijke ingrediënten worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en beïnvloeden het onderliggende weefsel. MARIA ÅKERBERG streeft er naar om huidproblemen duurzaam en op een natuurlijke manier te bestrijden in plaats van alleen de problemen van het moment te vergemakkelijken.

Meer specifiek advies over welke producten je best kunt gebruiken, krijg je in onze praktijk LaCasaMia Beauty – Praktijk voor Huidverbetering & Voedingsadvies te Emmen. Wij geven ook online advies op afspraak.

Wij hebben de training HUIDAANDOENINGEN gevolgd volgens het concept Deepskin Organics van MARIA ÅKERBERG en kunnen dus bepalen welke van de producten het best geschikt zijn voor jouw huid.

Wanneer gebruik je de producten van Maria Åkerberg niet?

Als je allergisch bent voor één van de gebruikte grondstoffen.

Het is belangrijk dat je ons advies zo goed mogelijk opvolgt om het meest optimale resultat te behalen.