Wat is maskne?

In 2020 is er nogal wat veranderd. En dan niet alleen de manier waarop we leven, maar ook hoe we dingen waarderen. We moesten ons aanpassen aan de omstandigheden en de beperkingen. Om hun werk te kunnen blijven doen, hebben veel mensen moeten leren omgaan met de beschermingsmiddelen die ze moeten dragen en dat heeft hier en daar gevolgen gehad. Veel mensen krijgen te maken met huidirritatie door gezichtsmaskers en mondkapjes en met huidproblemen. In onze wereld ontstond zo een nieuw woord: “maskne”.

Gezichtsmaskers en mondkapjes en hun gevolgen voor de huid

Gezichtsmaskers en mondkapjes creëren een afgesloten ruimte waar het warm en vochtig in wordt. Geen probleem als je mondkapjes voor kortere tijd draagt, bijvoorbeeld als je inkopen doet of naar de dokter gaat. Maar als je bij je werk elke dag een gezichtsmasker of mondkapje op moet, kan dat zorgen voor huidirritatie en huidproblemen in de vorm van acne en bultjes. De mechanische wrijving die mondkapjes kunnen veroorzaken, kan ook schadelijk zijn voor de huidbarrière, waardoor vuil en bacteriën zich makkelijker kunnen gaan hechten. Warmte en vocht zijn uitstekende omstandigheden voor bacteriën.

Als je eerder al eens acne, rosacea, periorale dermatitis, eczeem of allergische contactdermatitis hebt gehad, kun je de huidconditie zien verslechteren door gezichtsmaskers en mondkapjes. Ook kun je door de elastische bandjes van mondkapjes last krijgen van schaafplekken en irritatie achter de oren.

Draag je gezichtsmaskers en mondkapjes? Dan kun je zo je huid optimaal verzorgen

Het belangrijkste is om je huid schoon en gehydrateerd te houden om zo huidproblemen en huidirritatie te voorkomen. Begin je verzorgingsroutine met een milde reiniging. Onze reinigingscrèmes Cleansing Clay en Olive Cleansing zijn milde crèmes die vuil en onzuiverheden op een effectieve manier verwijderen. Cleansing Clay met mineraalrijke en balancerende Witte Klei is geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid. Olive Cleansing bevat koud geperste Olijfolie die vuil en onzuiverheden laat oplossen. Het product is geschikt voor een droge, gevoelige en rijpere huid. Vervolgens gebruik je een gezichtswater dat is afgestemd op het huidtype, waarmee je de pH-balans van de huid herstelt en daarmee voorbereidt voor de producten in de volgende stap.

Om de huid in goede conditie te houden, is het belangrijk om die te voorzien van vocht en voedingstoffen. In een vochtarme huid kunnen barstjes ontstaan waar bacteriën zich makkelijker kunnen gaan hechten.

Gebruik een dagcrème die is afgestemd op je huidtype om de huid te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Je kunt prima Face Balm eroverheen opbrengen voor een maximale bescherming van de huid.

Met onze peeling ga je 1-2 keer per week de huid diep reinigen en op een milde manier dode huidcellen verwijderen. Papaya Peeling is zowel een mechanische peeling als een enzympeeling waarmee je mee-eters en een droge huid kunt tegengaan. Kan ook worden gebruikt bij de meest gevoelige huid, maar niet bij rosacea (opleving). AHA & Jojoba Peeling is een mechanische peeling en zuur-peeling waarmee je mee-eters en acne tegengaat. Geschikt voor alle huidtypen.

Tips en adviezen

Je kunt prima onze huidverzorgende make-up gebruiken. Het zijn producten die niet zorgen voor verstopping van de huid of verslechtering van de huidconditie.

Gebruik At Home Treatment Clearing voor het tegengaan van mee-eters en voor het behandelen van bultjes en blaasjes. Face Mask Clearing kan ook worden gebruikt voor puntsgewijze behandeling.

Bij een zeer droge huid gebruik je onze At Home Treatment Moist om je huid een boost te geven met vocht en vitaminen.