Pionier in de organische huidverzorging wint de “Entrepreneur van het jaar” prijs!

Voor Maria Åkerberg, oprichtster van het organische huidverzorgingsmerk MARIA ÅKERBERG, is 2017 een jaar waar ze veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Allereerst heeft zij zowel de lokale als de regionale onderscheiding “Entrepreneur van het jaar 2017” ontvangen en onlangs werd zij ook de Zweedse Ondernemer van het jaar 2017. Wij zijn allemaal ontzettend trots op haar! Hieronder nuttige informatie over Maria, de onderscheidingen en de organisatie achter MARIA ÅKERBERG.

DE BESTE IN ZWEDEN – Ontmoet de “Ondernemer van het jaar 2017”

Maria Åkerberg is ondernemer van het jaar in Zweden. Door de focus te leggen op duurzaamheid, inzet en transparantie, heeft ze een succesvolle formule gecreëerd met haar Zweedse bedrijf in de organische huidverzorging.

Carrière en plannen voor de toekomst nemen soms eens onverwachte wending. Dit is oud nieuws voor Maria Åkerberg, die haar veelbelovende carrière als bouwkundig ingenieur in het begin van de jaren 90 moest opgeven; de bouwwereld zat midden in de crisis en Maria kreeg het advies om iets anders te proberen.

Maria: “Ik zag dit als een kans om mijn droom te verwezenlijken, een eigen schoonheidssalon en begon aan de opleiding huidtherapeut”

Alhoewel Maria Åkerberg helemaal klaar was om te starten met haar bedrijf, zag zij ook een gat in de markt; ze kon eenvoudigweg geen organische huidverzorging producten vinden, zonder minerale oliën of synthetische ingrediënten. Dankzij haar grote interesse in scheikunde en chemie, ontwikkelde en produceerde zij haar eigen lijn met verzorgingsproducten. Dit resulteerde in een productlijn, met 100% organische producten, vernoemd naar de bedenker.

Maria: “Ik ben trots op onze producten en wil graag mijn naam hieraan geven”

Met een duidelijke gerichte marketingstrategie, hebben de organische verzorgingsproducten hun weg gevonden van een fabriek in een klein dorpje aan de Zweedse westkust naar een groot aantal klanten, die waarde hechten aan transparantie wat betreft ingrediënten en productie.

Maria: “We maken geen gebruik van tussenpersonen, we verkopen rechtstreeks aan de schoonheidsspecialisten, spa en een select aantal winkels. Ik hecht veel waarde aan training voor de mensen die onze producten verkopen en onderhoudt ook graag een goede relatie met hen. Dit is ook een van de sleutels naar ons succes”

Maria Åkerberg ‘s bedrijf MARIA ÅKERBERG AB, heeft een omzettoename van 20% per jaar met een vaste winstmarge.

Maria: ”We hebben een hoge winstmarge nodig om in staat te blijven het bedrijf te ontwikkelen en uit te breiden, in de gewenste richting. In tegenstelling tot vele anderen, die vooral bezig zijn met outsourcing, geloven wij juist in het tegenovergestelde. We willen ons bedrijf uitbreiden binnen de vier muren in Frillesås, van research & development tot productie, verzending en marketing”

Maria Åkerberg ’s reis door ondernemersland heeft een mijlpaal bereikt op het Gala van de “Ondernemer van het jaar 2017”, dat enkele weken geleden gehouden werd in het Stadhuis van Stockholm.

Hier accepteerde zij de onderscheiding van Monica Lindsted, president van Företagarna (De grootste Zweedse ondernemersorganisatie met meer dan 70.000 leden) en kreeg de volgende motivatie van de jury te horen:

“In een bedrijfstak met heftige en wereldwijde concurrentie, heeft de winnaar van dit jaar haar bedrijf opgebouwd met sterke groei en indrukwekkende winstmarges. Dankzij de combinatie van onderzoek en innovatie, met respect voor de mens en het milieu, hebben ze een absoluut uniek topkwaliteit productlijn in de markt gezet. De winnaar is met recht een echte ondernemer en een rolmodel!”

(About Företagarna, The Swedish Federation of Business Owners: https://www.foretagarna.se/nyheter/vastra-gotaland/2017/oktober/vinnare2017/)