maria-akerberg-plantaardige-ingredienten-huidverzorgingNatuurlijke mineralen en pure biologische ingrediënten uit de plantenwereld

We gebruiken alleen ingrediënten die de huid en het haar opbouwen zonder het natuurlijke proces te verstoren in je lichaam of in de natuur. Onze diep doorwerkende producten bevatten alleen natuurlijke mineralen en pure biologische ingrediënten uit de plantenwereld die de huid vocht, vitaminen en vetzuren geven. Meer is het niet. We hebben niets te verbergen. Daarom geven we voor ieder product altijd aan wat erin zit. Scroll omlaag als je meer wilt weten over onze ingrediënten en de eigenschappen daarvan!

Natuurlijke ingrediënten – zo pakken we het aan

Kwaliteit en transparantie staan altijd voorop. Dat betekent dat we ingrediënten kiezen op basis van de weldadige eigenschappen die ze van nature hebben en dat we duidelijk zijn over wat er in de producten zit en waarom.

Een duidelijke lijst van ingrediënten sinds dag één

Wij willen dat je weet wat je op je huid smeert en in je haar doet. Daarom hebben we sinds het begin in 1995 voor al onze producten steeds alle ingrediënten aangegeven. Daarmee lagen we vier jaar voor op het uiteindelijke besluit van alle EU-lidstaten om dat wettelijk verplicht te maken. Helaas is het voor veel producten op de markt nog steeds lastig om te bepalen welke ingrediënten erin zitten.

Volgens ons spreken de meeste mensen tegenwoordig geen Latijn meer. Daarom vertalen we de namen in het Latijn of internationale namen van ingrediënten naar het Engels. Die staan vervolgens op de producten, in onze catalogus en hier op onze website. Als er op de verpakking geen ruimte is voor de ingrediëntenlijst gebruiken we het hand-in-open-boek-symbool. Dat betekent dat je de ingrediënten in plaats daarvan kunt vinden in de catalogus en hier op de website. In de ingrediëntenlijst van make-upproducten worden met het symbool +/- de ingrediënten aangegeven die kleur aan het product toevoegen.

Bij natuurlijke producten zijn variaties heel natuurlijk!

We werken met pure grondstoffen uit de plantenwereld. Daarom kunnen de geur en het uiterlijk van de producten per oogst enigszins variëren. De beschikbaarheid van water, zonlicht en grond kan verschillend zijn geweest voor de planten. Soms hebben de bloemen verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld het goudsbloemextract in onze Hand Cream en Shea Balm. Als je elke keer precies dezelfde kleur wilt, moet je kiezen voor producten met synthetisch geproduceerde ingrediënten. De natuurlijke effecten van de grondstoffen zijn voor ons altijd belangrijker en daarom kiezen we ervoor om dit soort variaties te accepteren. Voor ons is het een bewijs dat het gaat om pure en natuurlijke grondstoffen. Het betekent ook dat de geur van onze producten iets kan veranderen na het openen van de verpakking.

De natuurlijke effecten van de grondstoffen zijn voor ons altijd belangrijker en daarom kiezen we ervoor om dit soort variaties te accepteren. Die variaties zijn eerder een bewijs dat de grondstoffen puur natuur zijn. Het betekent ook dat de geur van producten van MARIA ÅKERBERG iets kan veranderen na het openen van de verpakking.

Biologische certificering en natuurlijke keurmerken

Al onze ingrediënten dragen bij aan een duurzame productie en consumptie. De meeste ingrediënten zijn biologisch en voorzien van een onafhankelijk milieukeurmerk, maar ze zijn niet allemaal gecertificeerd als biologisch, omdat dat alleen mogelijk is voor geteelde grondstoffen. Grondstoffen als bijvoorbeeld klei en ijzeroxide worden gewonnen uit de bodem en worden beoordeeld op basis van de mate van natuurlijkheid. Die van ons zijn volledig natuurlijk.

Dit vind je nooit in onze producten!

Geen synthetische ingrediënten

Wij maken geen gebruik van synthetische verdikkingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld carbomeer, omdat die voor de natuur lastig afbreekbaar zijn. Xantaangom is een gezonder alternatief. Synthetische oliën, zoals siliconen, gebruiken we ook niet, omdat het vermoeden bestaat dat daarbij sprake is van bioaccumulatie en dat bij afbraak formaldehyde kan worden gevormd. Pure plantaardige oliën werken minstens net zo goed zonder gevaarlijke bijwerkingen.

Geen conserveringsmiddelen

MARIA ÅKERBERG gebruikt alleen natuurlijke alternatieven, zoals vitamines en etherische oliën, om de houdbaarheid van de producten te verlengen. Lees hier meer over natuurlijke ingrediënten die de houdbaarheid van onze producten verlengen.

Geen dierlijke ingrediënten

Veel huidverzorgingsproducten bevatten glycerine en collageen, verkregen uit slachtafval. Meestal kun je uit de lijst van ingrediënten niet opmaken of er grondstoffen in zitten die op die manier zijn geproduceerd. Afgezien van de ethische aspecten heeft de huid op zich geen problemen met dierlijke ingrediënten. Maar omdat er betere plantaardige alternatieven zijn, waaronder glycerine verkregen uit koolzaadolie, zien wij geen reden om onze productie ten koste te laten gaan van dieren. Plantaardige alternatieven zijn bovendien absoluut veilig als het gaat om BSE (gekkekoeienziekte).

Wij gebruiken in bepaalde producten honing en bijenwas, omdat onze bijen zo’n belangrijk onderdeel zijn van het ecosysteem als geheel. Zo zit er bijvoorbeeld Honing (mel) in onze Aroma Bath Orange & Honey en Baby Bath. We gebruiken Bijenwas (Cera Alba of Cera Flava) voor onze Hand Cream, Lip Care, Face Balm, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask, Moulding Cream en Mascara. Als je die ingrediënten wilt vermijden, kun je altijd kijken naar onze lijsten van ingrediënten.

Geen genetisch gemodificeerde grondstoffen

We gebruiken alleen grondstoffen die niet genetisch zijn gemanipuleerd.

 

Bron: MARIA ÅKERBERG Official