Wat is rosacea?

Rosacea is een inflammatoire huidaandoening die niet het gevolg is van bacteriën. Waarom en hoe de ziekte ontstaat is echter nog onduidelijk. Men vermoedt dat de mechanismen die de functie van bloedvaten in de gezichtshuid aansturen op enigerlei wijze de onsteking starten.

Rosacea treft ongeveer 10% van de volwassen bevolking. Deze aandoening komt het meest voor bij vrouwen tussen de 30-40 jaar van Scandinavische afkomst.

De ziekte ontwikkelt zich geleidelijk en symptomen kunnen verschillend zijn, in combinatie of afzonderlijk. Het meest voorkomend is het ervaren van warmte in de huid, aanhoudende roodheid, gevoelige huid en oppervlakkige bloedvaten. Er kunnen zelfs kleine rode puistjes optreden en met pus gevulde bultjes die er vaak voor zorgen dat rosacea verward wordt met acne of seborroïsch eczeem. Het verschil is dat er bij rosacea geen mee-eters zijn, zoals gebruikelijk bij acne.

Een ander kenmerk is dat rosacea zich ontwikkelt op het gezicht op de centrale delen, wangen, neus, kin en voorhoofd, terwijl acne overal kan worden verspreid. Zon, alcohol, hete dranken, gekruid voedsel en stress kunnen de aandoening verergeren.

Onbehandeld kan rosacea resulteren in rhinophyma, een grove en volumineuze neus vanwege sterk toegenomen groei van de talgklieren.

Als u vermoedt dat u rosacea heeft, moet u contact opnemen met een dermatoloog voor een diagnose. Als u dan medicijnen (tetracycline / antibiotica) krijgt hiertegen is het mogelijk om ze te combineren met onze producten.

Dit moet vermeden worden

Alles wat de vasculaire doorstroming naar de gezichtshuid doet toenemen kan leiden tot verergering van rosacea. Voorbeelden van zaken die de vasculaire doorstroming doen toenemen zijn pittig eten, warme dranken, zon, hitte, kou, irriterende stoffen (soms ook gewone huidcrèmes(, alcohol en stress. Vermijden van melk, suiker, en witte bloem wordt ook aanbevolen.

Verslechteringsfactoren kunnen ook volledig ontbreken bij sommige patiënten met rosacea. Echter, men moet altijd op de hoede zijn met overmatig zonlicht, omdat dit alle rosacea kan verslechteren.

Het is bekend dat het gebruik van sterke cortisonencrèmes op het gezicht rosacea kan induceren. Alles wat de geïrriteerde en gemakkelijk rood wordende huid kan irriteren moeten worden vermeden, zoals aggressieve zeep, alcohol en oplossingen op het gezicht.

Verzachtend voor de huid

Producten van MARIA ÅKERBERG zijn mild en natuurlijk, geschikt om te gebruiken als u rosacea heeft. Vergeet niet dat rosacea een huidaandoening is en geen huidtype. Rosacea is van invloed op verschillende huidtypes en u moet in principe altijd rekening houden met wat voor soort huid u heeft bij het kiezen van huidverzorging.

Cleansing Clay is onze meest milde reinigingsproduct en daarom zeer geschikt bij rosacea.
Serum Antirouge is rustgevend en heeft stimulerend effect op de vaten.
Face Protection is een gezichtscrème die verzacht en de roodheid van de huid onderdrukt.
Geschikt voor zowel droge als gevoelige huid.

Bij droge, bijtende kou is een gezichtsbalsem aan te bevelen voor maximale bescherming, Face Balm.

Wil je behandeld worden met een gezichtsmasker dan heeft Face Mask Clearing de voorkeur.

De reinigingskuur, At Home Treatment Clearing, is aanbevolen bij het uitbreken van rosacea. Deze kuur in ook zeer geschikt voor thuisgebruik.

Ons advies

MARIA ÅKERBERG bevat alleen natuurlijke ingrediënten die samenwerken met de huid in plaats van tegenwerken. De natuurlijke ingrediënten worden gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en beïnvloeden het onderliggende weefsel. MARIA ÅKERBERG streeft er naar om huidproblemen duurzaam en op een natuurlijke manier te bestrijden in plaats van alleen de problemen van het moment te vergemakkelijken.

Meer specifiek advies over welke producten je best kunt gebruiken, krijg je in onze LaCasaMia Beauty – Praktijk voor Huidverbetering & Voedingsadvies te Emmen. Wij geven ook online advies op afspraak.

Wij hebben de training HUIDAANDOENINGEN gevolgd volgens het concept Deepskin Organics van MARIA ÅKERBERG en kunnen dus bepalen welke van de producten het best geschikt zijn voor jouw huid.

Wanneer gebruik je de producten van Maria Ákerberg niet?

Als je allergisch bent voor één van de gebruikte grondstoffen. Alle producten voor het gezicht van MARIA ÅKERBERG zijn ideaal om te gebruiken bij rosacea – behalve de meest actieve producten (Face Lotion Supplement, Night Balm, Royal Facial Oil Supplement en Foaming Wash Clearing).

Het is belangrijk dat je ons advies zo goed mogelijk opvolgt om het meest optimale resultat te behalen.

anbos-wit
maria-akerberg-logo-wit-2