Wat is Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris is een veel voorkomende onschuldige huidaandoening, die bestaat uit kleine, rode, harde bultjes of puistjes rondom de haarzakjes. Deze ontstaan gewoonlijk aan de buitenkant van de bovenarmen of aan de buitenkant van de dij. Ze kunnen zelfs op andere plekken op het lichaam ontstaan, zoals bijvoorbeeld op de wangen.

Deze huidaandoening ontstaat vaak tijdens de jeugd of pubertijd. De oorzaak wordt vaak als erfelijk gezien. Keratosis Pilaris is een soort verhoorningsafwijking, die niet vies of besmettelijk is. Het geeft vooral een gevoel van onbehagen aan diegene, die het heeft.

Advies voor je huid

Het enige advies voor behandeling is het gebruik van een verzachtende huidverzorging. We kunnen diverse producten uit ons assortiment aanbevelen. Eén à twee keer per week Salt Scrub Energy en Body Scrub helpen heel goed om dode huidcellen te verwijderen. Vocht kan dan gemakkelijker in de huid dringen, zodat de huid zacht blijft. Je kunt hier zelfs AHA & Jojoba Peeling gebruiken. Dit is eigenlijk bestemd voor het gezicht, maar in dit geval kan het heel goed op gevoelige plekken gebruikt worden. Breng een laag aan en laat het gedurende 10-20 minuten zitten. Vervolg dan met bijvoorbeeld Body Lotion of Foot Cream om het vocht vast te houden.