Wat is huidschimmel?

We bedoelen hier niet de schimmels, die we in de vorm van paddenstoelen in de natuur vinden. Dit is namelijk een heel ander type dan huidschimmels.

We douchen vaak, maar in tijden van stress kan het zo zijn, dat we onszelf minder goed afdrogen. Daarna trekt het vocht in onze kleding en maakt de weg vrij voor huidschimmel. Een droge huid en ingesloten vocht zijn de droom van schimmel! Maar er is ook schimmel, welke helemaal niet zulke hoge eisen stelt. Schimmel op de hoofdhuid, welke zich manifesteert als roos en jeuk, is niet ongebruikelijk. Wat doet schimmel? Het zet zich vast op de huid en ontspruit. Dan start een compostering. Dat is een parasiet. Is het nodig, dat we gecomposteerd worden? Nee! Kunnen we het probleem eenvoudig oplossen? Ja! Het meest effectief is het afsluiten van de zuurstoftoevoer. Schimmel overleeft een zuurstofarm milieu niet. Vet en olie hebben de juiste samenstelling om schimmel van zuurstof af te snijden. Je na het douchen insmeren met een lichaamsolie geeft niet alleen een luxe gevoel, maar geeft bovendien de garantie, dat er geen schimmel op de huid kan ontstaan. Hetzelfde geldt voor olie op het gezicht of de hoofdhuid. Onze oliën voor lichaam en gezicht zijn uit diverse vetzuren samengesteld. Dit kan vergeleken worden met het eten van gevarieerd voedsel. Het lichaam/ de huid voelen zich er goed bij. Een schimmel krijgen in het onderlijf is heel gebruikelijk.

Advies voor je huid

Wij geven het advies om het met koudgeperste Jojoba-olie in te smeren. De schimmel wordt gedood, maar de goede bacteriën blijven leven.

Hoe kouder het klimaat, des te droger is de lucht. Hierdoor wordt meer vocht aan het lichaam onttrokken, waardoor de huid ’s winters droger is. Net als met kleding, kunnen we de huid met meerdere lagen “inpakken” om voedend vocht te behouden. Olie op de huid en balsem daar weer overheen. Het resultaat is een elastische, weerstandbestendige huid, die een mooie glans laat zien.

Verzorging ’s avonds

Was het lichaam en haar met een Hair & Body Shampoo naar keuze uit ons assortiment. Was het gezicht met een voor jou geschikte MARIA ÅKERBERG reiniging. Spoel en maak het handdoek droog. Gebruik AHA & Jojoba Peeling (gezichtsproduct) voor het hele lichaam, inclusief het gezicht.

De hoofdhuid kun je scrubben met Scalp Scrub Intensive. Geef jezelf dit moment om dode huidcellen echt op te lossen en te verwijderen. Spoel grondig na. Smeer vervolgens, bij een nog licht vochtige huid, het lichaam in met de gekozen lichaamsolie. Het gezicht smeer je in met een voor het huidtype geschikte olie en de hoofdhuid met Specials For Hair. Wanneer je het hele lichaam met olie hebt ingesmeerd, pak je deze in met balsem. Het haar kun je inpakken met een beetje Hair Conditioner Energy en het late zitten. Laat het lichaam deze weldadige voeding nu een hele nacht absorberen. Hieronder vind je een aantal suggesties. Er is een grote keuze aan lichaamsoliën, gezichtsoliën, shampoos en balsems voor zowel het gezicht als het lichaam.