Wat is acne?

Acne wordt in de volksmond ook wel puistjes genoemd. Het is een huidaandoening, die veroorzaakt wordt door een infectie van de huid, die op zijn beurt weer veroorzaakt wordt door een huidbacterie. Medisch wordt acne in zes verschillende types ingedeeld, afhankelijk van de ernst en de vorm. De meest voorkomende vorm is “Acne Vulgaris”, een ontsteking in de talgkliertjes.

Het kan iedereen overkomen, ongeacht leeftijd of geslacht. Gedurende de puberteit is de hormoonhuishouding uit balans en komt acne veelvuldig voor. Ook als je ouder bent, kunnen hormonen gaan “spoken”. Hierdoor ontstaat acne ook vaak tijdens de menstruatieperiode.

Als gevolg van hormonen en een disbalans van het lichaam kunnen ontstekingen in de huid makkelijker ontstaan. Zelfs veranderingen in de zuurgraad (pH-waarde) van de huid kunnen van invloed hebben. Darnaast kan ook voeding een rol spelen in het ontstaan van acne. Studies wijzen op een verband tussen voeding en acne, maar het verschilt per persoon. De voeding, die een rol zou kunnen spelen heeft een grotere glycemische belasting. Voorbeelden hiervan zijn suiker, tarwebloem (gluten) en melk. Er is tevens een vermoeden, dat acne erfelijk bepaald is.

Behalve het gezicht hebben ook de delen met grotere poriën, zoals nek, borst en rug, last van acne. Acne kan zelfs voorkomen op de buik, de schouders en de binnenkant van de dijbenen. Dit is echter niet gebruikelijk en vaak ook milder van aard.

Alle huidtypen kunnen last hebben van acne. Meestal wordt acne gekoppeld aan een vette huid, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Zelfs een droge huid kan acne vertonen. Daarom dient men huidverzorging te kiezen, die het beste bij de eigen huid past en niet afgestemd is op de huidaandoening. Let erop dat je de juiste vochtbalans blijft houden.

Heb je het idee dat je last hebt van acne, raadpleeg dan een arts om de juiste diagnose te stellen.

Huidverzorging en behandelingen

Huidverzorging van MARIA ÅKERBERG is uitermate geschikt voor een huid, die last heeft van acne. Salons, die de producten van MARIA ÅKERBERG verkopen, bieden behandelingen aan die geschikt zijn voor een door acne aangedane huid. AHA-behandelingen (Melkzuur/Lactic Acid) hebben een positieve invloed, omdat ze de pH-waarde van de huid omlaag brengen.

Producten die geschikt zijn voor thuisgebruik zijn:

  • Foaming Wash Clearing reinigt op een milde wijze de huid, zonder haar uit te drogen
  • Lemon Freshener een toner, die de pH-waarde van de huid helpt te herstellen
  • AHA & Jojoba Scrub en Papaya Peeling, twee zeer milde gezichtspeelings
  • Reinigende maskers, zoals Face Mask Clearing, Face Mask Black en Face Mask Gentle worden bij voorkeur 1-2 keer per week gebruikt
  • Serum Clearing wat zowel de huid diep hydrateert en heeft een reinigend effect
  • Serum Antirouge is speciaal geschikt voor een rode huid. De Paardenkastanjes, die gebruikt zijn trekken bloedvaten samen en versterken ze
  • Serum C is heel geschikt bij littekenweefsel
  • Face Lotion Clearing hydrateert en maakt de huid schoon, zonder haar uit te drogen

At Home Treatment Clearing | De reinigende kuur ook voor thuisgebruik

At Home Treatment Clearing bestaande uit een combinatie van AHA & Jojoba Peeling met daarover een masker met Face Mask Clearing (Face Mask Clearing) kan een positief resultaat hebben. Eerst breng je een laag peeling aan op de gereinigde huid. Daarover komt een dikke laag Face Mask Clearing. Laat het 20 minuten inwerken.

Lichaamsscrub

Op het lichaam (rug, romp en bovenarmen) kan Body Scrub nuttig zijn. Je kunt hier overigens ook Face Mask Clearing gebruiken en het diep laten reinigen.